Röd curry med med nudlar kyckling och grönsaker

Detta recept är för 8 portioner. Vi brukar tillagga grytan färdig och ha i kylen och så lägger man till grönsakerna när man värmer en portion. Shiratakinudlar (även kallat conjaksnudlar) är ett i princip kalorifritt livsmedel som är bra “bulk” att fylla ut med i rätter. De brukar gå att få tag i välsorterade mataffärer. Om det inte finns i din livsmedelsbutik så brukar asiatiska matbutiker ha dem. Denna curry är packad med mättande proteiner och bra fett. Vill du riktigt hetta till den så rekomenderar vi att köpa bird eye chili eller pirri pirri på din lokala asian supermarket.

420 kcal

Du behöver

Gör så här

  1. Skölj nudlarna i ett durkslag och låt rinna av ordentligt
  2. Fräs currypastan i olja någon minut på medelvärme.
  3. Tillsätt socker och fisksås och rör tills det löst sig.
  4. Tillsätt kokosmjölken och vattnet och koka upp för att sedan låta allt sjuda
  5. Strimla kycklingen i centimetertjocka skivor eller strimlor.
  6. Sjud alltsammans minst 10 minuter.
  7. Läg de finstrimlade grönsakerna i en djup talrik/skål, slå på 1,5 dl varm gryta/soppa och sedan kyckling motsvarande unefär en file.

Recept

Visa alla recept