Kryddig linssoppa toppad med grönsaker och torsk
En god och värmande soppa som mättar gott.
350 kcal
- 1 tsk Olja
- 2 tsk Garam masala
- 2 vitlöksklyftor
- 3 cm ingefära
- 50 g röda linser
- 1/4 burk krossad tomat
- 3 dl vatten
- 1/2 tärning grönsaksbuljong
- 30 gram tunt hyvlad vitkål
- 30 gram strimlad morot
- 30 gram tunt hyvlad blomkål
- 120 gram torsk tärnad.
- Skölj av linserna i ett durkslag
- Riv infefära och vitlök fint.
- Fräs ingefäran och vitlöken i oljan i någon minut.
- Tillsätt garam masala och fräs i ytterligare 30 sekunder.
- Tillsätt vatten, linserna och tomatkross samt grönsaksbuljong.
- Koka upp och låt sjuda under lock i 10 minuter.
- Dra kastrullen av värmen.
- Lägg i torsk och grönsaker i kastrullen och låt dra i ett par minuter. Servera sedan, gärna toppat med lite färsk koriander.