Supergoda bars med tranbär
Så smidigt att göra i förväg och ta med när du har bråttom eller är sen.
195 kcal
- 50 g torkade dadlar
- 2 st omogna bananer
- 75 g kokosolja
- 100 g havgegryn
- 100 g mandelmjöl (går att göra själv genom att köra skalad mandel i mixern)
- 50 g torkade tranbär (går bra med andra torkade bär också)
- 30 g pekannötter
- Sätt ugnen på 200°C
- Klä en fyrkantig form som är ca. 20x20 cm med bakplåtspapper
- Sjud dadlarna i 1 dl vatten i 10 minuter
- Mixa dadlarna och de omogna bananerna tills du har en slät pasta.
- Lägg över i en skål och blanda sedan i resten av ingredienserna.
- Bre ut smeten i formen och se till att det är så jämnt som möjligt.
- Sätt in i ugnen och baka i 20 minuter.
- Ta ut ur ugnen cch låt vila 10 minuter. Dela sedan upp i 12 bars genom att skära i 2 * 6 bitar
- Dessa bars håller i kylen i 4-5 dagar men går även att frysa.