Tortillabröd

Detta är en myckt bra bas att lägga lite vad man vill i. En strimlad kycklingfile och lite strimlade grönsaker eller varför inte köttfärs med låg fetthalt och lite salsasås så är tacokvällen räddad. Jag brukar göra en stor omgång av detta och ha bollarna i båse i kylskåpet. De håller flera dagar i kyl och när jag vill äta så tar jag bara ut två bollar, kavlar ut och steker. Hur smidigt som helst. :)

240 kcal

Du behöver

Gör så här

  1. Blanda med visp koksmjöl, psylliumfröskal/fiberhusk och bakpulver i en skål tills alla ev. klumpar i mjölet är borta.
  2. Häll i vatten och olivolja och blanda runt tills en deg bildas. Knåda degen lite.
  3. I med saltet och knåda någon minut. Det är viktigt att saltet går i först nu så det inte deaktiverar bakpulvret. Degen kommer vara något blöt men ändå kunna gå att knåda till en boll och skall inte fastna på fingrarna. Om den är för geggig blanda i lite fiberhusk (en halv tsk i taget) och knåda 30 sekunder. Försök att inte arbeta in för mycket husk i degen dock.
  4. Dela degen och rulla till åtta bollar som du låter vila i bunken under lite plastfilm i 10 minuter.
  5. Pudra varje boll med lite kokosmjöl och kvala sedan mellan två bakplåtspapper.
  6. Kavla så tunnt du vill men ca 20 cm är lagom.
  7. Dra försiktigt bort bakplåtspappret från ena sidan degen och lägg i en varm stekpanna. När degen stekt en stund kan du försiktigt dra bort den från andra sidan och vänd.

Recept

Visa alla recept